Organisaties

You Are Currently Here:Home > Organisaties
Organisaties2021-04-29T15:12:48+00:00

In de vrije markt zijn partijen altijd op zoek naar nieuwe cliënten. Zijn er onvoldoende cliënten dan vinden de professionals wel wegen om nieuwe cliënten te maken. Dat is hoe de commercie werkt en het resultaat als je de zorg vermarkt. Waardoor meer mensen onder het label vallen. Indien hulp is gewenst dan is in ons financieel systeem een psychiatrisch label een noodzaak. Zonder label, geen hulp. Bij het label worden er vaak zalvende opmerkingen bij gemaakt dat in de stoornis ook een kwaliteit in geborgen zit. Soms zelfs uitzonderlijke kwaliteiten. Maar ondertussen kan dat label, een psychiatrische stoornis, als een identiteitsvorming in iemands persoonlijkheid nestelen. Wij, van Jouw Identiteit, vinden dit onwenselijk en willen een beweging op gang brengen die “normaal” functionerende mensen meer onbevangenheid geeft en daardoor ook hun maatschappelijke kansen kunnen vergroten. Doe jij mee?

Psychiater Jim van Os heeft met succes bij veel GGZ instellingen verandering gebracht. Alle You-Tube video’s over deze psychiater bevelen wij iedereen aan. Het verandert je kijk op de psychiatrie en je handelt dan ook anders. Nu is er ook een groep die niet bij de psychiater komt maar wel, zonder psychiatrische diagnostiek een label krijgt. Wij van Jouw Identiteit zijn van mening dat veel mensen hierdoor schade oplopen, hun mogelijkheden beperkt worden. En, als je pech hebt, je maatschappelijke rol tot zwakzinnige gedecimeerd word en een leven van vernedering moet ondergaan. Bij Jouw Identiteit vinden wij dit onacceptabel.

Voor veranderingen hebben wij jou hard nodig. Met Jouw Identiteit willen we als collectief onderzoeken hoe het beter kan en alternatieven aanbieden. Voorlichting geven aan (financieel) belanghebbende zoals gemeentes vanuit de WMO en voor het onderwijs. Lees op deze pagina op welke wijze jij jouw bijdrage kan leveren. Uiteraard staan wij open voor nieuwe ideeën en initiatieven. Join the club….

AANMELDEN ORGANISATIE

JOUW EXPERTISE / JOUW BIJDRAGE

Welke bijdrage wil jij leveren aan mensen om zich optimaal te kunnen ontwikkelen? Wil je dat ze in onbevangenheid kunnen ontwikkelen of biedt het labelen toch meer voordelen? Wanneer je kiest voor onbevangenheid dan moeten we zoeken naar nieuwe invalshoeken. Er zijn vele vragen, maar ook vele oplossingen. De schade die uit het labelen voorkomt zou moeten worden bestreden. Als mensen eenmaal gelabeld zijn dan zoek je het liefst hoe je hun onbevangenheid weer terug kan geven? Wil jij deelnemen aan een beweging die hier mensen in wil begeleiden en/of organisaties over voorlichten, meldt je dan aan.

Ook zijn wij benieuwd wat jouw ervaringen zijn met de consequenties van het labelen. Tot welke zelfbeeld leidt dit en in hoeverre beperkt of verrijkt iemand dat? Kijk verder onder “Video’s & Blogs”, daar vind je een link naar formulier om daarin jouw bijdrage te leveren.

AANMELDEN ORGANISATIE

GEMEENTEN & ONDERWIJS

Professionals die werkzaam zijn bij gemeenten, het onderwijs en andere instellingen en die te maken hebben labels. Vraagt u zich wel eens af of uw burgers/ouders/leerlingen altijd gebaat zijn met een label of zou u de belanghebbende beter willen voorlichten welke impact het labelen heeft? Mocht u ons in de gelegenheid stellen om voorlichting te geven aan ambtenaren, onderwijzers, leerlingen en/of ouders? De onderwerpen:

  1. De evolutie van het labelen
  2. Problemen versus symptomen
  3. De blackbox van een label
  4. Voorwaarden voor een positieve ontwikkeling met een label
  5. De negatieve ontwikkelingen bij ontbreken van die voorwaarden.
  6. De stigma’s –> zelf-, omgevings- en professionele stigma’s
  7. Transitie naar inclusie
  8. Maatschappelijke & financiële voordelen (gemeenten)

Via “aanmelden organisaties” kunnen gemeenten of scholen een aanvraag indienen. Echter bent u een professional en wilt u die voorlichtende taak opnemen dan komen wij ook graag met u in contact. U kunt met hetzelfde formulier zich aanmelden.

AANMELDEN ORGANISATIE

Kijk naar wat je “kan” in het leven, je zal dan steeds “meer kunnen”!

Kijk naar wat jou “beperkt” in het leven, het zal jou steeds “meer beperken”.

VIDEO’S & BLOGS

DEEL JOUW INZICHTEN & KANSEN

Wij van JOUW IDENTITEIT willen dat jij jouw inzichten vergroot. Wij hebben daarom een selectie video’s van You-tube geplukt die jou meer inzichten geven. Daarnaast worden er ook geschreven blog’s gepubliceerd. Particulieren die een verhaal hebben of professionals die hun verhalen/expertise willen delen nodigen wij uit om een bijdrage te leveren op deze website. Dat kan zowel middels een video als een geschreven blog. Wij kijken uit naar jouw verhaal.

Indienen video/blog

Meest gelezen bekeken

MEER BLOGS & VIDEO’S

Meest recent geplaatst

MEER BLOGS & VIDEO’S

Ga naar de bovenkant